140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Нелегалният годишен улов – до 26 млн. тона

         Бракониерството в риболова под различни форми е разпространено по целия свят. Незаконно се ловят до 26 млн. тона риба и други биоресурси на година, с което на Световния океан се нанасят значителни загуби, възлизащи на космическата сума от 23 млрд. долара. Проучването е направено от експерти на ООН.

         На базата на предоставените статистически данни, събирани и обобщавани в продължение на няколко години, е постигнато международно споразумение за комплекс от мерки за повсеместна борба с бракониерството и нерегламентирания улов. Повече от 30 страни са подписали документа, интерес да се присъединят към съглашението има и от други.

         Уточнени са някои важни правила по контрол и самоконтрол на улова, размяна на информация и предприемане на мерки за ограничаване достъпа на бракониерска риба на пазара.

         Впрочем, в Европейския съюз отдавна са въведени строги правила по отношение на квотирания улов и може да се каже, че има установен ред. Не е такова положението обаче по други части на света, където бракониерството се вихри с всичка сила.

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ