140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Несебър – Протест срещу директора на горското

Три ловни дружини искат оставката на директора на Държавното ловно стопанство в Несебър. Ловците го обвиняват в самоуправство и в лишаване от ловни полета и в знак на протест блокираха за час горското в Несебър, съобщи БНТ.

Ловците разказаха, че конфликтът е на повече от седем-осем години. Показаха писма до всички институции и обвиниха конкретно сегашния директор на Държавното ловно стопанство в Несебър в самоуправство и лошо отношение към тях.

Според ловците има много места на територията на община Несебър, които не се използват от Ловното стопанство, но не се и дават на дружинките да ги стопанисват.

Любомир Лачев – главен експерт в БЛРС: Останаха площи само в ниското, в равното, където е застроено и където на практика няма и дивеч.

Според ловците, страшно много спънки срещат и при издаването на разрешителни. Директорът на Ловното стопанство отговори, че оставката му се иска от хора, които само взимат, а не дават на гората. Ловците опонираха, че са извършили всички ловно-стопански мероприятия, които са длъжни да направят и са в правото си да ловуват.

Сотир Апостолов – председател на Ловно-рибарско дружество “Гларус” – Поморие: Качихме дълготрайните материални активи на 130%, направихме си волиера за 100 хиляди лева, в момента строим склад, имаме над 30 хранилки.

Според директора на горското, това е организирана кампания за отстраняването му, защото искал единствено да се спазват правилата при ловуване.

Димитър Мандулев – директор на Държавно ловно стопанство – Несебър: Нито можем да върнем земя, терминът връщане е изключително неправилен, защото се иска разширяване на ловните райони, а не връщане. От 1964 година те са били винаги в тези граници, в които са сега.

Ловците заплашиха, че ще протестират докато Димитър Мандулев не бъде отстранен от поста си. Протестът беше подкрепен от ловци от цяла България.

Вижте репортажа на БНТ от протеста http://news.bnt.bg/bg/a/lovtsi-izlyazokha-na-protest-i-poiskakha-ostavkata-na-shefa-na-gorskoto-v-nesebr

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ