140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Ние сме силни, когато сме единни

Г-н Янков, вторият Регионален събор на ловците от Югозапада демонстрира единство и патриотизъм. Вашето впечатление?

Организатори сме за втора година на събора. Нашият щатен състав и колегите от другите три сдружения положиха много усилия, за да се получи този хубав празник. Надявам се още съседни сдружения да се присъединят към нас и традицията да продължи. Патриотичният момент с поднасянето на венци в памет на геройте е задължителен и възпитателен.

Очакванията ви за идващия нов ловен сезон?

Миналата година изпратихме добър сезон с една малка подробност. Известно е, че в Югозападна България времето е най-топло. Затова разчитаме основно на студените месеци, за да може дивечът от високата паркова зона да слезе в районите на дружините. Затова някои предложения за промяна на сроковете за ловуване на дива свиня в ЗЛОД ме тревожат.

Иначе през миналата година нямахме бракониерски прояви, инциденти с ловното оръжие и сме оптимисти за новия сезон. За съжаление пъдпъдъкът заради големите жеги рядко се среща. Извършваме разселване на яребици, така че имаме възможност да ловуваме и на този вид.

За този сезон сме осигурили във всички дружини по една автоматична хранилка за едрия дивеч, подхранваме активно и очакваме добри резултати.

Споменахте промените в ЗЛОД, вашите очаквания какви са?

Отдавна съм изразил негативната си позиция по отношение роенето на сдруженията. За мен няма как едно сдружение от 200-250 човека да се издържа финансово и да има бъдеще. Затова всякакви законодателни промени, които ще ограничат или възпрепятстват това явление са положителни. Ние сме силни, когато сме единни.

Увеличаването на броя на ловната стража за ЛРС-Сандански няма да е проблем.

Въобще няма нужда от коментар забраната за използването на капани за улов на жив дивеч. Отдавна трябваше да се направи.

Ще се превърне ли сайтът „Дивото“ в привлекателно медийно пространство за ловците?

Отдавна имаше нужда да се появи интернет сайт, който да дава възможност на сдруженията да споделят информация с колегите си от страната. Добрият пример винаги е за подражание. Харесвам сп. „Лов и риболов“ и в. „Наслука“, целият управителен съвет на сдружението и всички дружини са абонирани за тях, но се нуждаем  и от електронен вариант на новините.

Нека печатните издания останат, аз съм убеден привърженик на списанието, но новите времена искат и нови решения.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ