Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

НЛРС-СЛРБ дари 7000 патрона на двама младежки национали по ловна стрелба

На специална церемония на стрелбищния комплекс в Казанлък, с която започна веригата от състезания за тази година по ловна стрелба, 17-годишната Селин Али и 18- годишния Иван Георгиев получиха своите поименни грамоти за спонсорство от НЛРС-СЛРБ. Те им бяха връчени от членът на УС на НЛРС-СЛРБ  Сахак Сахакян. Така спортният талант на двамата младежи в дисциплината „Трап” получи специалното внимание на най-старата неправителствена организация у нас. НЛРС-СЛРБ им дари по 3500 патрона за тяхната подготовка. Младежите са едни от най-добрите стрелци с гладкоцевно оръжие в света през последните няколко години.  Състезават се за стрелковия клуб в град Айтос и вече са спечелили международно признание.

Патроните, предоставени от НЛРС-СЛРБ ще  бъдат използвани в подготовката на младежите за световното  първенство в град Зул, Германия.

Преди 2 години за пръв път в УС на НЛРС-СЛРБ беше създадена спортна комисия. За националното сдружение състезателни направления са риболовът, кинологията  и стрелбата. Според експерти в лова отношението към стрелбата трябва да е специално. Защото в България има 130 хиляди ловци –  някои не са активни, други след като си вземат изпита никога не влизат повече на  стрелбище – но има и  едни 20–30 хиляди, които държат на стрелковата си подготовка.

Тази година Националната организация ще организира национални турнири за Купата на НЛРС-СЛРБ в дисциплините “Спортинг” и “Бягащ глиган”.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ