Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

НЛРС-СЛРБ дари ден сред природата на ПП Витоша на деца без родителски грижи

витоша деца

На 7 юни Националното ловно-рибарско сдружение за пореден път достави радост на деца без родителски грижи. Съвместно с ПП Витоша, както и Клуб за спортен туризъм „Мачирски“ Националната организация организира за малчуганите от Център за настаняване от семеен тип “Детство” към фондация „За нашите деца” един прекрасен ден сред природата в Детския екостационар „Бели брези“, където се намира и Музеят на совите.

Центърът, който е с капацитет за осем деца, се финансира с делигиран бюджет от държавата, както и от дарения.

витоша деца

Децата бяха запознати от експерта в ПП Витоша Десислава Гюрова с различните видове нощни грабливи птици, след което инж. Стилиян Герасков от НЛРС-СЛРБ с ефектна презентация им представи видовете едър и дребен дивеч, обект на лов. Той им разясни ролята на ловците за стопанисването на дивеча – подхранване на дивите животни, разселване на определени видове, поддържане на дивечови ниви и справяне с болестите по дивеча.

Те можаха да чуят различните животински звуци и да видят следите, които остават дивите животни, като се включиха в забавни игри заедно с целия персонал на центъра.

витоша деца

След това в м. „Офелиите“ на Витоша Клубът за спортен туризъм „Мачирски“ им предостави възможност да се катерят по изкуствена скална стена и свободно спускане по въже на алпийски тролей.

витоша деца

Социалният работник в центъра Янка Маркова сподели:

„Много сме благодарни, тъй като за нашите деца всеки такъв ден е подарък, защото много рядко успяваме да ги изведем сред природата. Не разполагаме с необходимите ресурси, за да им осигурим това удоволствие, така че за тях е незабравимо преживяване. В София ги водим на различни събития, но общуването с природата и спорта им липсват. Надяваме се сътрудничеството с Националното ловно-рибарско сдружение да продължи, за да могат децата да имат още много такива прекрасни мигове.“

витоша деца

Денят завърши с пикник и игри до забрава.

Припомняме, че за коледните празници Центърът за настаняваме от семеен тип, в който в момента живеят шест деца и разполага с всички необходими битови помещения, които са характерни за едно нормално жилище, получи от НЛРС-СЛРБ олекотени завивки, възглавници, спално бельо, пижами, кухненски прибори.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ