Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

НЛРС-СЛРБ с приз от кампанията „Да изчистим България заедно“

На 6 юни 2018 г. Националната ловна организация получи награда от първите годишни призове „Чиста игра“. Това се случи в София по време на среща на партньорите на кампанията „Да изчистим България заедно“, организирана от bTV Media Group. Наградите бяха присъдени на най-резултатните и лоялни съюзници на каузата.

По време на събитието НЛРС-СЛРБ беше представлявано от инж. Васил Василев, председател, който от името на българските ловци получи приза „Най-мащабно почистване“. По инициатива на Националната ловна организация на 16 септември 2017 г. в почистването се включиха над 30 ловни и ловно-рибарски сдружения – членове на съюза. Благодарение на ловците беше достигнат рекорд в броя на участниците – общо над 305 хил. в цялата страна. Това спомогна миналогодишната акция „Да изчистим България заедно“ да се превърне в най-голямото доброволческо начинание у нас.

„Милиони тонове отпадъци попадат в горите, водоемите и в други природни зони всяка година. Ловците се борят срещу това. Нашата дейност винаги е била насочена към закрилата на природата и биоразнообразието и съм изключително признателен на всички сдружения, които се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно“. Така с общи усилия за пореден път всички те помогнаха не само за опазването и възстановяването на прелестната ни природа, но и за популяризиране на каузата в национален мащаб. Призовавам всички български ловци да участват в инициативата и тази година“, каза инж. Василев.

Националната среща на партньорите на „Да изчистим България заедно” от 2017 г. се проведе точно 100 дни преди Световния ден на почистването. Той ще се състои на 15 септември 2018 г., като по информация на bTV в него се предвижда да участват около 20 млн. доброволци от 150 държави, сред които е и България.

Действията за почистване са задължение на всеки един гражданин. В опит да подпомогне подобни обществени инициативи, Националната ловна организация и в частност ловците съдействат за това повече потенциални участници да бъдат информирани, като по този начин несъмнено се насърчава и организирането на повече събития.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ