140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

НЛРС-СЛРБ с тройна годишнина на изложението “Природа, лов и риболов” 2019

На предстоящата 25-та Международна изложба “Природа, лов и риболов”, което ще се проведе от 27 до 31 март в Пловдив, участието на Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” ще бъде посветено на историята, традициите, морала  и културата на ловната общност.

През 2019 г. ловци и риболовци отбелязват три много важни годишнини – 135 години Организирано ловно движение в България, 90 години от създаването на Български рибарски съюз, чийто правоприемник е Националната организация, и 30 години от създаването на фирма “Сокол БЛРС” ЕООД към Националното сдружение – най-голямото производствено дружество на дребен дивеч в България. В производствените стопанства: „Дунав“ – гр. Русе, „Сините камъни“ – гр. Сливен, „Дъбника“ – гр. Враца и „Златна Панега“ – гр. Луковит ежегодно се произвеждат и реализират за вътрешния и международния пазар над 100 000 фазана, 30 000  яребици, 6 000  тракийски кеклика, 8 000  полудиви патици и 1 200 бр. диви зайци.

Тази година на изложението в Пловдив Националното ловно-рибарско сдружение “Съюз на ловците и риболовците в България” ще покаже уникални оръжия, знамена, реликви – експонати от ловния музей  към Националната организация. Ще бъдат изложени и някои от първите пушки, използвани за лов по нашите земи, както и едни от най-добрите ловни трофеи на дива свиня, сръндак и елен-лопатар за изминалия ловен сезон. Трофейните екземпляри са отстреляни в ловно-рибарски райони на сдружения от НЛРС-СЛРБ и на територията на Дивечовъден участък “Студен кладенец”.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ