140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Норвегия – Рибен ресторант сред… риби

Първият подводен ресто­рант в Норвегия вече отвори врати за посетители. Намира се в градчето Бали, в най- южната част на скандинав­ската страна и е изграден под повърхността на Север­но море. Има капацитет за 40 човека, като всички маси са разположени така, че посети­телите да имат възможност за изглед към панорамна­та стъклената витрина, зад която може да се видят сво­бодно живеещи риби и други морски обитатели.

Всъщност цялата бетоно­ва конструкция е изградена предварително на брега, като особено затруднени били строителите с изисква­нето за перфектна хидро­изолация и устойчивост на водното налягане. Все пак за строително-монтажните работи били наети експерти от най-голямата норвежка компания в бранша, прочула се с ангажименти по изпъл­нение на сложни строителни проекти по света.

Ресторантът с атрактив­ното име „Under“ има 500 кв. метра площ и е разполо­жен на три нива. Достъпът до него става чрез стъклен тунел. Разбира се, в меню­то преобладават морските деликатеси и това го прави притегателно място за рибо­маните. Но и заради атрак­тивната гледка посетители не липсват – както от страна­та, така и гости от чужбина.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ