Първият подводен ресторант в Норвегия вече отвори врати за посетители. Намира се в градчето Бали, в най- южната част на скандинавската страна и е изграден под повърхността на Северно море. Има капацитет за 40 човека, като всички маси са разположени така, че посетителите да имат възможност за изглед към панорамната стъклената витрина, зад която може да се видят свободно живеещи риби и други морски обитатели.
Всъщност цялата бетонова конструкция е изградена предварително на брега, като особено затруднени били строителите с изискването за перфектна хидроизолация и устойчивост на водното налягане. Все пак за строително-монтажните работи били наети експерти от най-голямата норвежка компания в бранша, прочула се с ангажименти по изпълнение на сложни строителни проекти по света.
Ресторантът с атрактивното име „Under“ има 500 кв. метра площ и е разположен на три нива. Достъпът до него става чрез стъклен тунел. Разбира се, в менюто преобладават морските деликатеси и това го прави притегателно място за рибоманите. Но и заради атрактивната гледка посетители не липсват – както от страната, така и гости от чужбина.