140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Нов рекорд в ЛРД-Скалско

От падналите диви свине в Скалско рекордът е 250 кг глиган, който излезе почти на края на гонката на Методи Киряков, който има и друго прасе преди това. Така беше поставен нов рекорд в дружинката още първия ловен ден. Защото отдавна ловците от дряновската дружинка не са имали такава слука скоро. Помнят, че най-голямата преди години е била 8 свине. Този път, в началото още на лова в мрачния, мъглив и мокър ден, първата слука за деня буквално шумнала зад гърба на Мариян Михайлов и така под номер едно е 150-килограмовото прасе.

В списъка на отличниците на този първи ловен ден за сезон 2017/2018 влезе и Мустафа Изетов, на когото миналата година така не му вървяло, че чак се заканил да се отказва от лова, само че късметът му подал ръка накрая на сезона. Окуражен, този път най-добрият хищничар в дружинката Мустафа имаше добра слука и, за да сподели радостта на тати, вечерта при обработването на отстрела, дъщеричката му всеотдайно помагаше при транжирането на мръвката. Другият, който убедително затвърди рекорда с двата приплода, е Иван Дремсизов. Всички оценяват ловния ден, не само защото са имали слука, като много добър.

Дружинка Скалско с председател Стоян Трифонов и зам.-председател Валентин Колев, е дружинка с традиции, с много последователност в грижите за ловния район и дивеча, отговорна по време на лов и завидно задружна с много синхрон между ловците. Затова тя неведнъж е била първенец в ЛРС „Стринава” – Дряново.

 

Повече информация в бр. 41 на в. “Наслука” на 11 октомври

 

Мариана Мандичева

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ