140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Нова технология в производството на въдици

          Базираната в щата Луизиана компания Duce Rods дебютира на проведеното наскоро в САЩ международно изложение ICAST 2016 с две нови серии въдици Echo и Delta. Самите пръчки едва ли щяха да направят кой знае какво впечатление, ако не бяха със спирално разположени по дължината им водачи.

         Всъщност, това е отдавна дискутираната в риболовните среди технология SPIRAL WRAPPED, намаляваща триенето на влакното до минимум и даваща възможност за още по-голяма чувствителност на линията. Идеята за нейно приложение в риболовната индустрия набра скорост в последно време, но така или иначе именно Duce Rods се решиха да я внедрят при серийно производство на въдици.

         На изложението производителите се постараха да й направят специална реклама, като многократно обявяваха, че това ще е истинска революция в риболовната индустрия. Дали ще е така, бъдещето ще покаже. Защото с рекламните трикове на американците сме запознати, а те често си говорят за революции в риболова, без да имат сериозни основания за това.

         В някой от следващите броеве на „Рибар“ (като приложение на в. „Наслука“) ще ви запознаем с техническите характеристики на новите въдици.

 

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ