140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение
Търсене
Close this search box.

Нови атрактанти ще мамят рибите

    Въпросът как да се привлече интереса на рибите и те да се насочат към желаното място, където се замята въдицата, терзае мало и голямо в рибарския свят. Знайни и незнайни фирми произвеждат всякакви атрактанти, но ефектът от тях е твърде дискусионен.

    Канадската компания Bait Cloud създаде концептуално ново средство, което има способността да въздейства по няколко начина в света на тишината. Първо с миризмата, после звуково и накрая визуално.

    Една таблетка от новото канадско творение има тежина от 50 грама и представлява топче с диаметър 4 см. Когато се заметне във водата, тя пада на дъното и започва да шуми като таблетка Упсарин, едновременно изхвърляйки във всички посоки дребни лъщящи частици и пръскайки привлекателни аромати. Не е ясно какви точно, понеже от компанията не издават точната технология на производството. Все пак в основата са натурални разтворими ингредиенти.

   Канадските производители вече са готови да пуснат на пазара 7 вида топчета, предназначени за примамване на различи видове риби. Предлагат се в опаковки от по 3 бройки, като срокът на годност е 1 година.

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ