ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД – Войвода – Сезонът бе добър, но ловците живеят с тревога

Докато много от дружинките в района на ЛРС ” Станата” в град Нови пазар през последния сезон останаха ” на сухо”, като нямаха нито едно отстреляно диво прасе, тази в село Войвода с председател младият и амбициозен Ведат Ведатов постигна много добри резултати.Ловците завършиха сезона с 20 слуки, като имаше и едри глигани, което им донесе радост. Така например младият Ерсал Васви , който няколко години ловува в ловищата на Лудогорието, реализира първата си слука. Тя се оказа обаче изключително едър глиган, който тежеше повече от 250 килограма и заслужено получи поздравленията на ветераните и младите ловци от дружинката в село Войвода.

войвода лов

 

” Бих казал това, че въпреки големите проблеми, които съпътстваха ловците от лудогорските полета заради Африканската чума по свинете, което доведе до намалена популация, ние отчетохме хубав сезон – казва председателят на дружинката Ведат Ведатов. – Най – много отстреляни диви свине имат Мехмед Мюслюм, както и баща ми Метин Ведатов, който е гонач и има много добри четириноги помощници. Това се дължи на постоянните грижи, които нашите ловци полагат целогодишно за ловния си район.”

Лошото е обаче, че непрекъснато намалява популацията на този вид дивеч и не се знае дали ще има слука през новия сезон. Просто дивите прасета напуснаха районите заради болестта, за да търсят спокойствие на други места, е тревогата на ловците от  дружинката в село Войвода.

Георги НИКОВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Сдружение на ловците и риболовците „Станата” – гр. Нови пазар
Пощ. код: 9900
Телефон: 2-20-42
Мобилен: 0878 796 534

Реклама

ЛОГО - СЛРБ