ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловец отива на съд заради бракониерски отстрел на заек

Съдът ще решава за административното наказание на ловец, отстрелял див заек в забранено за лов време. След подаден в полицията сигнал 25-годишният Л. И. от Велико Търново беше заловен с убития от него дивеч в землището на стражишкото село Камен. Той ловувал със законната си пушка, но без разрешително за такъв лов и в забранено за ловуване време. Притежавал обаче бележка за хищници, издадена за точно определена местност в землището на великотърновското село Момин сбор. Да не забравяме и това, че популацията на дивия заек в този край е намаляла до толкова, че той не е обект на лов от години.
Оръжието и убития дивеч са иззети. Изглежда ловецът, който членува в сдружение „Ловно-рибарско дружество „Тасладжа” в Стражица, ще бъде лишен от възможността да ловува доста време. А ловците, които го познават, споделят, че е добро момче и са изненадани от това, което е направил.
Установените бракониерски случаи във Великотърновска област не са много. Повече са инцидентите с диви животни, блъснати от автомобили. Последно от сдружение „Ловно-рибарско дружество „Сокол 1884” във Велико Търново реагираха на сигнал за прегазен сръндак край пътя близо до с. Арбанаси. Когато обаче хората пристигнали на посоченото място, за да приберат дивеча, той вече не бил там, останала само кръвта на блъснатото животно. Явно то е било прибрано от преминаваща кола, както и друг път се е случвало.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ