ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Омуртаг – Буря придаде свеж облик на първия лов в Трета градска дружина

„Не е откриване, каквото сме правили в по-далечното минало, но на фона на продължителната суша и притесненията от липса на пъдпъдъци в нашия район, можем да бъдем доволни от първия излет. Освен това предната вечер се изви голяма буря, падна пороен дъжд и това даде живителна влага на природата. Затова и излязохме с приповдигнато настроение група от 12 ловци. Обходихме равнинен терен в землището на с. Панайот Хитово и всеки удари по някой и друг пъдпъдък. Даже стреляхме и по гривяци в покрайнините на неголяма гора. Има някакъв прелет, а този дъжд ни дава надежди, че ще имаме и още по-добри ловни дни. Ние сме хора оптимисти, няма как да падаме духом заради капризите на природата…“

лов омуртаг

Това сподели председателят на Трета градска дружина в ЛРС-Омуртаг Евтим Евтимов буквално след като прибраха пушките на първия за сезона излет. Ловували са в м. „Имеч“, където по традиция се задържат пернати и това е предпочитано място за любителите на птичия лов от дружината. Там са изградили и собствена база, имат беседка за кратък отдих. Занапред този също ще е сред приоритетните терени за ловуване.

Отзивите от други дружини от състава на ЛРС-Омуртаг са разнопосочни. Като цяло слуката е скромна, поне в селата с преобладаващо полски територии. Ловците от дружината в с. Зелена морава са направили добър лов, но там имат по-високо разположени терени, които не са така податливи на засушаване.

Младен ДОБРЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Хан Омуртаг – 2001” – гр. Омуртаг
Пощ. код: 7900
Мобилен: 0895 813 734

Реклама

ЛОГО - СЛРБ