ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

В ЛРД-Дяково откриха сезона със сериозна слука, водосвет и курбан за здраве

Със сериозна слука, водосвет и курбан за здраве откриха лова на пернати в дупнишкото село Дяково. „Има дивеч – пъдпъдък и гургулици. Част от момчетата отстреляха по 15 пъдпъдъка”, съобщи председателят на дружинката Божидар Данаилов. В събота слука имали Янко Младенски, Марио Бачев, Димитър Искренов, Божидар Данаилов, Борис Колчаков и още няколко души. Птиците са отстреляни в района на язовир „Дяково”. В намиращата се там ловна хижа ловците направили и официално откриване на сезона. Събрали се около 40 човека. Сред тях били и няколко от по-възрастните в дружинката- Георги Бачев, Димитър Джокин, Спас Узунов и Валентин Петров, които са над 65 години.

откриване дяково

„Както всяка година, открихме сезона с курбан и водосвет, извършен от свещеник. Тъй като са богородичите пости, курбанът за освещаване беше от боб. Иначе имаше и 3 печени агнета, приготви ги Валентин Николов”, каза председателят.

откриване дяково

Припомняме, че ловната дружинка на Дяково е първа по отстрел на диви свине за миналия сезон в ЛРС-Дупница с отстреляни 83 животни. Дружинката се отличава с това, че повечето от ловците са млади хора. В нея членуват 85 души.

Юлияна КОЛЧАКОВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

“Дупнишко ловно-рибарско дружество” – гр. Дупница
Пощ. код: 2600
Телефон: 5-08-38
Мобилен: 0878 944 967

Реклама

ЛОГО - СЛРБ