ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Вторият ловен уикенд дава надежда на ловците от ЛРС- Долна Митрополия

В ЛРС-Долна Митрополия тази година се очакваше началото на ловния сезон да тръгне слабо. Пъдпъдъкът някъде се загуби. Още на първия излет резултатите сочеха, че голяма част от ловците се прибират в къщи с празни или полупразни висулки. Явно сериозните усилия на арендаторите да намалят популацията на дивеча по полето, които след като ожънат веднага дисковат, орат и засяват нова култура или ако оставят стърнището, то го напръскват с хербециди, за да унищожат тревата, се оказаха успешни.

Втората ловна седмица за дружините в ЛРС-Долна Митрополия обаче показа съвсем други резултати. Меракът на ловците не се загуби, особено на по-младите, новоприетите и някои ентусиасти от по-възрастното поколение като председателя на ЛРД-Победа Милко Леонидов, който още със закриването на стария ловен сезон настройва часовника на телефона си на обратно броене за да му показва колко дни остават до откриването на новия и секретаря на дружината – 80-годишният художник – анималист и кинолог Сашо Златанов, носител на „Почетния знак на НЛРС-СЛРБ“ за заслуги към организацията.

Традиционно призовата ЛРД-Агатово този път е опечалена от слабата слука

Много добре се представиха новобранците от ловно-рибарска дружина Брегаре с председател Красимир Кръстев. Мартин Лазаров, който стана редовен ловец няколко дни преди откриване на сезона и за изключително кратко време успя да се екипира, за първия ловен ден беше на полето и още с първите три изстрела закачи три пъдпъдъка на висулките.

откриване на лова в долна митрополия

Дружина Комарево този път удариха джакпота. Нямаше ловец да не е изпълнил норматива. Председателят на дружината Владислав Георгиев се представи блестящо. С пълни висулки той даде личен пример на останалите.

откриване на лова в долна митрополия

Показателни са резултатите и от останалите дружини на сдружението. Първоначалният слаб резултат от откриването на сезона се оказа, че не е случаен. Пъдпъдъкът все още е във фаза на отглеждане на малки и даже във процес на мътене. Това показват откритите на терена гнезда с яйца.

откриване на лова в долна митрополия

Най-вероятно първите гнезда са били унищожени при обработката на земята и на птиците се е наложило да търсят нови местообитания и да гнездят наново. И тук идва въпросът: Ще успеят ли да отгледат новото поколение при тези условия?

Валери Ангелов

Посетете нашата Фейсбук страница

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

„СЛРД Долна митрополия” – гр. Долна Митрополия
Пощ. код: 5855
Телефон: 94-91
Мобилен: 0877 695 969

Реклама

ЛОГО - СЛРБ