ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Канадски рибари с мистериозен улов

канадски рибари

Странно морско създание попаднало в мрежите на канадски рибари и даже предизвикало смут и уплаха сред тях. Те така и не могли да определят що за твар е това, макар да били убеде­ни, че е някаква непозната риба.

Един от тях занесъл находката в местна рибна фабрика, но и от там не могли да намерят отговор на загадката. Пуснали снимки в социалните мрежи и тогава вече се намерили експер­ти, които да разбулят тайната. Оказало се, че рибарите са хва­нали носата химера. Тялото е издължено, с набръчкана кожа, по-скоро подходящо за друго животно, а не за риба. Перките са във вид на крила, главата е като на птица, а най-странна е муцуната: силно изтеглена напред и завършваща с някакъв хрущялен израстък. Рибата не е безобидна. Разполага с отро­вен шип на гърба, който й служи за защита от агресори.

Биологът Каролайн Мири споделил пред телевизионния ка­нал СВС някои от крехките познания на науката. Тези риби са изключително редки. Дълбоководни обитатели са, като живеят на дълбочини от над 200 метра. Рибарите са имали късмет да излязат невредими от неочакваната среща, понеже рибата е умряла, докато я изтеглят на борда и не е имала шанс да се възползва от защитното си оръжие.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ