ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Ветринци – Бригади за почистване преди началото на свинския лов

ветринци бригади

Идеята беше на председателя на ловната дружина във великотърновското село Ветринци Стефан Ненков – преди откриването на груповия лов за дивя свиня да се почистят двете ловни полета. Някъде организират бригади  по-рано, но до есента пътищата и пътеките отново обрастват и стават непроходими. А те са така необходими на ловците през есента и зимата.
Две поредни недели ветринските ловци замениха ловните излети с бригади. Включиха се най-активните, не само в лова, но и в ловностопанските мероприятия. Те нямаше какво да пропуснат – пъдпъдъците тази година не бяха много, а когато арендаторът прибра слънчогледовата реколта, се изгуби и другият прелетен дивеч. Въпреки това ловците успяха да се нагърмят на гривяци и гургулици и останаха доволни от отстрела.

ветринци бригади

Доста се потрудиха мъжете през тези две недели. Пътищата, пътеките и просеките в горите някъде бяха станали непроходими, ала дружината се справи и това по-нататък ще е улеснение и за ловуващите, и за дивите животни.

Въведено е в експлоатация стрелбището в брезнишкото село Гоз
Сега ветринските ловци очакват с нетърпение свинския лов. Други дружини се оплакват, че няма диви прасета, но тук се виждат дири. Две сюрии се навъртат в землището на селото и може да се разчита на слука, при точни изстрели, разбира се. А дружината продължава да се подготвя за лова. Повредените хранилки бяха ремонтирани, има достатъчно сол. Очаква се великотърновското сдружение да осигури, както всяка година, концентриран фураж. Иначе дружината купи за сърните сено от местния арендатор. Така че ловците са готови не само за ловните излети за дива свиня, за фазани, но и за зареждането на хранилките.

Милка ДЕНЕВА

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “Сокол 1884″ – гр. Велико Търново
Пощ. код: 5006
Телефон: 62-41-43
Мобилен: 0878 690 169

Реклама

ЛОГО - СЛРБ