НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-София-север – Ловен събор в Деня на Независимостта

събор софия-север

На 22 септември, Деня на Независимостта на България, на ловната база край село Негован по традиция се проведе ловният събор на ЛРС-София-север. Празникът бе и по повод 130-годишнината на Софийското ловно дружество, заради което с грамоти от Националната организация за заслуги към развитието на ловното дело бяха отличени Цветан Тръпков, Григор Нушев, Нено Ненов, Илиан Крумов, Йордан Николов, Стоян Стоянов, Иван Попов, Димитър Петров, Явор Вичев.

събор софия-север

Официални гости на събитието бяха управителят на фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД Борислав Бечев, експертът от НЛРС-СЛРБ Георги Младенов и бившият председател на Националната организация проф. Стоян Кушлев.

В своето приветствие председателят на ЛРС-София-север“ Веселин Симеонов, подчерта, че сдружението е разселило през тази пролет 550 яребици и 600 полудиви патици. Във волиера на сдружението се доотглеждат 450 фазана, които предстои ще бъдат разселени в районите на дружините. В узаконената база на ЛРД-Войняговци се адаптират 6 благородни елена, закупени от сдружението, и няколко подарени елен-лопара. На новия стрелкови комплекс скоро ще се провеждат изпитите за нови ловци. Защото сдружението много разчита на новите попълнения, които ще участват активно в ловностопанските мероприятия на дружините и в ловните излети. ЛРС-София-север разполага с множество водоеми, което означава, че едно от предизвикателства за ръководството е привличането на нови членове риболовци.

събор софия-север

„Честит празни за Деня на Независимостта и на ловците от ЛРС-София-север! Да живее България! – каза Симеонов. – През тази година преживяхме разпространението на Африканската чума по свинете. След това бе въведено извънредното положение заради Covid-19 и ситуацията допълнително се усложни. Въпреки всичко трябва да се отбележи, че през миналия ловен сезон нямаме регистрирано нито едно произшествие при употребата на ловното оръжие, за което благодаря на всички. Пожелавам след откриването на сезона за лов на местен дребен дивеч и дива свиня много успешни излети, каквито проведохме и от началото на ловния сезон досега.

Честит Ден на Независимостта на България

Борислав Бечев, управител на фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД, поздрави празнуващите ловци от името на УС на НЛРС-СЛРБ и неговия председател инж. Васил Василев.

събор софия-север

„Поздравявам ловците и риболовците от ЛРС-София-север с празника за Деня на Независимостта на РБългария и традиционния ловен събор на сдружението, който тази година съвпада с честванията за 130-годишнината от основаването на Софийското ловно дружество – заяви инж. Бечев. – Като управител на фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД имам удоволствието вече 15 години да работя с вас и зная, че ЛРС-София-север е сдружение, на което може да се разчита. Яребицата е вид, който при целенасочено разселване през годините увеличава своята популация, затова днес обявявам награда от 50 яребици за разселване на 270-дневна възраст от фирма „Сокол-БЛРС“ ЕООД.

Бъдете живи и здрави, сърдечни поздрави от ръководството на НЛРС-СЛРБ и фирма „Сокол-БЛРС!“

събор софия-север

За доброто настроение на празнуващите се погрижиха духов оркестър „София“ и квартет към оркестър „Симфонията“ – София.

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Сдружение/сдружения свързани с новината

Ловно-рибарско дружество “София-Север” – гр. София
Пощ. код: 1202
Телефон: 831 90 29

Реклама

ЛОГО - СЛРБ