ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Турнирът Mihalkovo Trout Cup 2020 излъчи победителите

турнирът победители

Старозагорците от отбора „Fish24“ станаха победители в турнира по спинингов ри­болов на пъстърва Mihalkovo Trout Cup 2020, проведен на река Въча. Двойката Вален­тин Кичуков – Петко Иванов спечели приза в оспорвана надпревара с домакините от „Майсторски риболов“. Третото място в отборното класиране заслужи пло­вдивският тим „Докторите“. Индивидуален победител в състезанието стана Иван Михайлов от „Докторите“, следван от Георги Гетов от „Майсторски риболов“ и Ва­лентин Кичуков от „Fish24“.

Турнирът на Въча събра общо 42-ма състезатели, разпределени по двойки в 21 отбора, което е и ре­корд за състезателната година. Имаше и междуна­родно участие – двойката от Молдова Дмитрий Булан и Алексей Мунтяну пропъ­туваха 1300 км от Кишинеу до Михалково, за да мерят сили с българските си съ­перници.

Пуснати бяха около 1500 пъстърви. След края на тур­нира главният съдия Станил Йотов отчете хванати общо 953 риби, което е много до­бър показател.

турнирът победители

Състезанието се проведе по регламента на светов­ната централа по спортен риболов ФИПС, който поз­волява употребата на блес­ни, воблери и силикони. В определени часове от деня пъстървите кълвяха по-ак­тивно само на една от трите примамки, което изискваше от състезателите да се ори­ентират много бързо в об­становката. По правилник се лови без контри, а това не­минуемо водеше и до много изпуснати риби.

ЛРС-Монтана – Маратонско състезание по риболов на плувка

За старозагорците от „Fish24“ успехът беше мно­го ценен, тъй като местната школа досега основно за­лагаше на плувката, където едноименният градски тим спечели трето място на све­товното клубно първенство през 2019 г. Видя се обаче, че и в спининга имат високи възможности, които със си­гурност ще покажат и дого­дина в националния шампи­онат. Школата на Михалково също си каза думата – второ и шесто място за „Майстор­ски риболов“ (Георги Гетов, Евгений Бон) и „Троут Кинг“ (Тодор Костадинов, Нико­лай Костадинов). Място сред първите десет наме­риха и отбори, съставени от по-млади състезатели. Овации обра и най-младият участник – деветокласникът от Националната гимназия по ветеринарна медицина в Стара Загора Делян Гетов от отбора „Риболов на хищ­ници“, който лови в двойка с баща си Станислав.

турнирът победители

Що се отнася до индиви­дуалния победител Иван Михайлов, неговият успех не е изненадващ. Макар и да се състезава едва от тази година, младият пловдивски зъболекар притежава от­лична подготовка и дори се класира за All Stars Game – Мачът на звездите между първите 12 в националния шампионат, който ще оп­редели състава на нацио­налния отбор на България за световното първенство в Португалия през 2021 г.

Турнирът Mihalkovo Trout Cup 2020 беше обезпечен и откъм спонсори, на които организаторите изказват специална благодарност за помощта.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ