ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Внимавайте с лакомствата от зоомагазина

лакомствата

Хантър Фин е ветеринар от окръг Арлингтън, щата Тексас. Мъжът има свои акаунти в социалните мрежи, където разказва за нелекия живот на ветеринарните лекари и спо­деля полезна информация, свързана с животните. Осо­бена популярност получили неговите съвети за това, какви стоки не следва да се купуват на кучетата за играчки и лаком­ства. Доктор Фин обяснил, че в магазините се предлага богат асортимент от продукти, които невинаги могат да се нарекат полезни за питомците.

Хантър препоръчва на сто­паните никога да не купуват необработена животинска кожа (обикновено подобни лакомства имат бял цвят и се пускат под формата на кокал­чета с извити краища). По ду­мите на лекаря, именно такива вкусотии могат да доведат до задушаване или да повредят устната кухина на кучето. Ако кокалчето е прекалено твърдо, кучето не бива да го гризе.

Също така свинските уши са твърде мазни и могат да допринесат за натрупване на излишни килограми и диария. Суровите и обработени кости травмират зъбите и предиз­викват проблеми със стомаш­но-чревния тракт. Към списъка със забранени продукти доктор Фин добавил и копитата.

Според ветеринарния спе­циалист, еленовите рога износ­ват и чупят зъбите на кучетата, а пушените лакомства предиз­викват проблеми с бъбреците. Освен това изсушените бичи пениси също са вредно лаком­ство и Хантър съветва подобни вкусотии да се дават на кучето възможно по-рядко и само под наблюдение.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ