НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

БФРС-пъстървов риболов – Зрелищно шоу в Мача на звездите

бфрс пъстървов риболов

Сезонът за пъстървов риболов при­ключи по възможно най-зрелищния начин. Секциите по улов на петнистата красавица на спининг и с естествена стръв организираха два финални турнира, наречени All Stars Game – Мачът на звездите. При спинингистите участ­ваха 12-те най-добри от редовния сезон, които играха за класиране в националния отбор за световното първенство през 2021 г. в Португа­лия. „Стръварите“ също изнесоха люта битка за трите почетни плакета.

И двата Мача на звездите се проведоха на река Въча край с. Михалково. При спинингис­тите имаше новост в регламента – след трите манша от по 180 минути всеки, беше предви­дено и състезание по кастинг. Всеки от 12-те ни топсъстезатели стартира Мача с актива си от редовния сезон.

Актуална риболовна информация от родните водоеми

Спокойно може да се каже, че това беше най-атрактивното състезание по пъстър­вов спининг, провеждано някога в България. Стандартите на ловене бяха дори над тези от световните първенства в дисциплината на международната централа ФИПС по улов с изкуствени примамки. За 540 минути риболов се хванаха 1111 пъстърви. Това означава, че всяка минута са вадени по 2 риби.

бфрс пъстървов риболов

Отчетени бяха и други смайващи факти. Така например в първия манш Димитър Тер­зиев от Асеновград имаше уловени 50 риби, а Тодор Костадинов от Михалково – 49. Във втория манш с 49 пъстърви завърши и пър­венецът от редовния сезон Петър Лаков. В крайна сметка, победител, със сборен актив от редовния сезон и от Мача на звездите е Тодор Костадинов, следван от Георги Гетов и Дими­тър Терзиев.

В състезанието по улов на пъстърва с ес­тествена стръв се включиха всички от топ 10 на редовния сезон. Те играха в един ден – със сутрешен и следобеден манш. За 360 минути състезателите уловиха общо 1059 пъстърви, което означава, че в сектора са се хващали средно по 3 риби в минута. Това е по-силен резултат от този на проведеното на същото трасе световно първенство в тази дисциплина през 2019 г. Победител стана Васил Шигарми­нов, следван от Евгений Бон и Виктор Банка­тев.

Балансът при пъстърваджиите показва следното: за 8 състезания през този сезон в двете дисциплини са уловени общо 6446 пъс­търви! Това наистина е страхотно постижение, което дава надежди за силни международни изяви през следващата година.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

blank
Scroll to Top