НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Инспектори иззеха около 250 кг незаконно уловена риба на яз. „Мандра”

бракониери мандра

Мащабна среднощна акция за бракониери в Бургас. След близо 6-часово разследване инспектори от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури в Бургас установиха около 4 километра незаконни мрежи в яз. “Мандра”, както и стотици килограми риба. Цяла нощ 7 служители от Агенцията по рибарство и аквакултури са били по следите на бракониери. Открили са близо 4 километра мрежи с улов. Сергей Костадинов, гл. секретар на ИАРА-Бургас, сподели, че намерената риба е около 250 кг, дарена е на Социалния патронаж в Камено, а мрежите са иззети. Рибата е сребриста каракуда и платика.

Константин Дамянов, нач.-отдел за Черно море-Варна, Добрич и Бургас каза: “Бракониерите крият мрежите. Не се виждат над водата. Ние извършихме трални дейности и извадихме абсолютно всички мрежи, които намерихме.”

Според любители рибари незаконното пускане на мрежи в яз. “Мандра” зачестява.

“Пускат ги вечерта към 1-2 ч., докато рибарите дойдат и те са изчезнали. Някои хора ги виждат, но ги е страх да се оплачат на органите на реда”, казва рибарят Михаил Тюлев.

Все още извършителите се издирват. От Агенцията по рибарство и аквакултури заявиха, че засилват контрола във всички водоеми, както и в морето.

Източник: в. Вяра

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ