ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Ловци и кинолози от Първомай си подадоха ръка за изложбата The Dog Show

първомай изложба

Превърнал се в традиция, този празник на четириногите любимци обикновено се провежда през пролетта и в центъра на Първомай. Заради епидемичните условия и редица ограничения тази година ловците от ЛРС- Първомай предоставиха безвъзмездно базата на своя стрелковия комплекс.

Така гостите останаха очаровани от условията,сред природата, далече от градския шум, с удобни места за почивка. Организаторите от Киноложкото дружество в Първомай се възползваха максимално от удобствата и признаха, че обсъждат в бъдеще дали това няма да е по-подходящото място за традиционната киноложка изложба.

Събитието се проведе под патронажа на кмета на общината Николай Митков. Тази година в съдийския състав бяха председателят на БФК Георги Христозов, Антоан Хлебаров, Вихра Григорова, а специални гости бяха южноамериканецът Джордж Хискок и македонецът Миле Алексоски.

Ловна кинология

The Dog Show имаше 4 отделни състезания, проведени в 2 дни. За ловците едно от най-интересните представяния беше специализираната изложба на хрътки  – кучета с доказан ловни качества. Освен това имаше „специалка“ за далматини и две С.А.С. изложби, в два поредни дни, при съдене от различни съдии. Шоуто завърши с демонстрация на председателя на Българския аджилити клуб Смилена Шепърд и нейната хърватска овчарка Пика.

Съдиите определиха победител на двата дни да стане американският стафордширски териер Айс.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ FACEBOOK !

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ