НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Длъжка поляна – Три слуки за един ловец на първата гонка

длъжка поляна лов

Още в първата гонка на ранина ловците от дружинката в село Длъжка поляна, която е част от ЛРС в град Антоново, срещнаха в гората  сюрия от диви свине и поставиха началото на слуките. Едно след друго ги отстрелваше ловецът Красен Захариев – първото беше хубав глиган със 150 кг, а другите два приплода с по 80 кг.

Хеттрик за  Кирил Василиев от ЛРД-Земен

“Радваме се, че още в първия излет, който прекратихме малко преди обед заради голямата горещина, имахме хубава слука. Трябваше да побързаме да обработим отстреляните животни, за да не се развали месото. Днес участваха в първия ловен излет 20 ловци. Надяваме се като първенци в Антоновското сдружение за миналата година, когато завършихме с рекордните 153 отстреляни диви свине, без да има заболели животни или открити трупове заради Африканската чума по свинете, да задържим и този сезон добрите позиции. Защото в ловищата ни има движение, днес ловците ни казват, че са забелязали не само сюрията, но и двайсетина диви прасета, които са се движили сами. Благодарихме на ловеца Красен Захариев за точния му, а той каза, че е пропуснал свинята майка” – споделя председателят на дружинката Стефан Петров.

На какво се дължат високите резултати? Естествено на големите грижи, които полагат ловците за ловните си райони. Осем са електронните хранилки, които са разположени на различни места в гората, като всяка една от тях е с вместимост по около 200 кг и се зареждат предимно с царевично зърно, което е от много голямо значение за задържането на дивите животни. Освен фуража, който осигурява сдружението, наскоро са били купени със собствени средства 5 тона храна, планира се да бъдат купени още няколко тона царевица, а за благородните елени и сърните се доставят бали сено и люцерна.

След успешното начало ловците се събраха вечерта в ловния си дом, за да се поздравят с новия сезон, да се почерпят и да си пожелаят здраве и слука. А в неделната утрин отново застанаха на пусиите си с надеждата край тях да се завъртят дивите прасета.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ