НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Лозево – В средата на октомври четири слуки на една гонка

лозево лов

Труден се оказва този сезон за ловците от ЛРС-Шумен, които са с почти никаква слука през изминалия месец октомври, което не е било никога досега. Явно епидемията от Африканската чума по свинете даде своето голямо отражение, на много места ловците не са срещали диви прасета, а дори и дири не са забелязвали. Това, което миналите години изживяваха като големи емоции, ще си остане като незабравим спомен.

ЛРД-Боровица отстреля 180-килограмов трофеен глиган

„Единствено с добър отстрел се “записаха” ловците от дружинката в село Лозево, които миналата година се отчетоха с изключително едър трофеен глиган“, казва ловният специалист на сдружението Стоян Иванов.

Младият председател на ЛРД-Лозево Илия Величков, която е в околностите на Шумен, е категоричен, че в трудния сезон четирите слуки, които паднаха на един излет, са забележително постижение. Това се случило в местността “Пясъчника”, където в средата на октомври се поздравиха с първия успех.

лозево лов

“Срещнахме в гората сурия от седем-осем диви свине, четири от тях паднаха – две улучих аз и също толкова гостът ни Калоян Костов. Едната от неговата слука е много добър и охранен глиган около 130 килограма, а трите бяха миналогодишни приплоди. Надяваме се през ноември и декември да имаме още слука, тъй като наблюденията ни в ловищата показват, че има диви животни, а и храната, която изнасяме, се ползва от тях”, сподели Илия Величков, който е потомствен ловец, в дружинката са дядото му и баща му, които активно участват в ловния живот на дружината от Лозево.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ