ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Лозево – В средата на октомври четири слуки на една гонка

лозево лов

Труден се оказва този сезон за ловците от ЛРС-Шумен, които са с почти никаква слука през изминалия месец октомври, което не е било никога досега. Явно епидемията от Африканската чума по свинете даде своето голямо отражение, на много места ловците не са срещали диви прасета, а дори и дири не са забелязвали. Това, което миналите години изживяваха като големи емоции, ще си остане като незабравим спомен.

ЛРД-Боровица отстреля 180-килограмов трофеен глиган

„Единствено с добър отстрел се “записаха” ловците от дружинката в село Лозево, които миналата година се отчетоха с изключително едър трофеен глиган“, казва ловният специалист на сдружението Стоян Иванов.

Младият председател на ЛРД-Лозево Илия Величков, която е в околностите на Шумен, е категоричен, че в трудния сезон четирите слуки, които паднаха на един излет, са забележително постижение. Това се случило в местността “Пясъчника”, където в средата на октомври се поздравиха с първия успех.

лозево лов

“Срещнахме в гората сурия от седем-осем диви свине, четири от тях паднаха – две улучих аз и също толкова гостът ни Калоян Костов. Едната от неговата слука е много добър и охранен глиган около 130 килограма, а трите бяха миналогодишни приплоди. Надяваме се през ноември и декември да имаме още слука, тъй като наблюденията ни в ловищата показват, че има диви животни, а и храната, която изнасяме, се ползва от тях”, сподели Илия Величков, който е потомствен ловец, в дружинката са дядото му и баща му, които активно участват в ловния живот на дружината от Лозево.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ