ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД–Русаля – Диви свине, но и хищници отстелват ловците

русаля лов

Всяка неделя ловните дружини от съседните търновски села Русаля и Хотница ловуват заедно на границата между двете землища.  Досега все имаха слука. В третата неделя отстреляха доста добра дива свиня – около 150 кг. Слуката бе за двама ловци – Петко Атанасов от с. Русаля и Красимир Димитров от с. Ресен, който често гостува на русалската ловна дружина. Ловците от двете села поддържат дружески отношения, а русалчани често ловуват и с другите си съседи от с. Балван.

70-годишният Бай Стойчо от ЛРД-Костино отстреля трофеен глиган за златен медал
„Като цяло положението с дивите свине през този ловен сезон не е много добро – обяснява дългогодишният секретар на ловната дружина в Русаля Милен Димитров. – Но е добре, че на всеки ловен излет виждаме такъв дивеч. Наблюдаваме животните и на камерите. Това ни навежда на мисълта, че ще може да разчитаме на по-голяма слука по-нататък.”
При откриването на свинския лов русалските ловци забелязват майка с прасенца. Кучетата тръгват към тях и за да ги предпази, свинята се нахвърля върху гончето на Милен и го ранява, та се налага да го водят на ветеринар.
Ловците от Русаля излизат на лов не само за диви свине, но и за разселен фазан. Има доста такъв пернат дивеч в тукашните ловни полета, не само защото всяка година ловците разселват такива птици, но и защото ги подхранват.

русаля лов
Един от чакалите, отстреляни от Бюлент Йонджан

С концентриран фураж – царевица, пшеница, ечемик, дружината се снабдява сама. Обикновено финансовите средства осигуряват Милен Димитров и Бюлент Йонджан, който отдавна си е спечелил името на сериозен унищожител на хищници. От началото на този ловен сезон е отстрелял повече от 60, като само за един ден, когато излиза специално за хищни диви животни, отчита четири чакала и една лисица.

Милка ДЕНЕВА
Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ