НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД -Сеново – Глиганът изпусна спасителния влак

сеново лов

Още на първия излет ловците от дружинката в град Сеново, която е член на ЛРС-Разград, се сдоби с много добра слука. Може да се каже, че това е традиция за лудогорци още на старта да отстрелват диви свине – така беше миналата година, когато събориха 300 кг глиган, а този сезон се похвалиха с друг, който тежеше над 230 килограма.

Страхотна слука в ЛРС-Трън – Отстреляха 24 диви свине на първите излети

Това стана в гората край ЖП линията Русе – Варна, буквално край релсите. Към излезлия глиган стрелят трима ловци, в борбата  едрото животно наранява три кучета, като двете са пострадали лошо. Най-точен се оказва ловецът Ивайло Иванов, който изпраща смъртоносен куршум точно зад ухото му.

сеново лов

 

“Такъв екземпляр не сме имали в последните години, много здрав, охранен, като топка. Вероятно беше шест-седем годишен – разказва председателят на ЛРД-Сеново Пенчо Пенчев, който оглавява и ЛРС – Разград. – Трофеен екземпляр с дължина на глигите 23,5 сантиметра. Радваме се, че стартът на сезона се оказа добър за нас, поздравих младия ловец с хубавата слука. Дано не останем само с него, защото наблюденията показват, че дивите свине почти изчезнаха от Лудогорието, въпреки че полагаме много грижи за задържането на дивите животни в ловищата ни”,   Важното е, че глиганът донесе радост за сеновските ловци , които коментират, че не е успял да хване спасителният влак, който е минал по линията край пусията.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ