НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Три могили – Без слука на първите излети, но диви свине има

лов три могили

Преди първия излет председателят на дружината в село Три могили Ресми Мухтар към ЛРС “Сокол„ – Асеновград направи задълбочен инструктаж за лова като акцентува на всички изисквания и насоки от служба “КОС” към МВР и от Държавното горско стопанство.

Тръгнахме към постовете, а встрани повече от километър се запътиха гоначите с 8 гончета. Заехме позиции от красиви долчинки, прегърнати от вековни борове. И скоро от далечината започнаха да се приближават виковете на гоначи и тържествения лай на кучетата. По-опитните от нас разбраха, че прасетата, за които известиха по радиостанциите си гоначите, се насочват към поста „Сухия бор”. А там бе младокът Севгин Яхе. Той тръпнещ е очаквал свинете с вълнение и нетърпение. Но секунди преди да се появят пред него, на метри се появява голяма лисица. Севгин спазва изискванията на председателя и въпреки че вижда и приближаването на 4-5 свине стреля и отстрелва лисицата. Огромна майка-свиня скача в страни и изчезва с приплодите си в ляво от постовете.

лов три могили

Ресми, синът на председателя на ЛРД-Три могили, млад ловец но с повече от 15 слуки, съжалява, че свинете са минали далеч от него. А за първите излети на този сезон той бе дошъл от Холандия чак, където работи от три години. На поста до него бе Паскал Терзиев, който години наред отстрелва на първия излет първото прасе. В близост до него беше и Рамадан Себахтин-Рамбо, невероятен стрелец. Преди две години отстреля за няколко секунди няколко прасета. Той няма пропуск при изстрел. На същата гонка участваше и Бахтият Ресми. От 29 години е ловец и няма ловен сезон, в който да не е отстрелял по-малко от 10 диви свине. До преди няколко години ги е броил, но след като са минало 200 е престанал.

Новата дама в лова Радостина Бориславова с първа слука на първия си излет (ВИДЕО)

На втория ни излет в неделята дружината също нямаше слука, но гоначите видяха майка с доста приплоди , която мина зад тях.

Още докато се отправяли към пусиите пред ловците се появило стадо от крави и големи телета, а зад тях мъж на име Шефкет, почти насълзен.

“Мечки ми изядоха три крави – споделил стопанина. – Краварникът ми е в съседство със ДЛС-Кармисош и от там идват мечките. Там ги хранят с мармалади и плодове, но те искат месо. Пакостиха и още пакости ще правят, ако от „Кормисош” не се вземат мерки.”

Костадин Буюклиев

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ