ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРД-Веселина – Гонач е майстор на първия отстрел

веселина лов

В много добро състояние са ловищата на дружинката в село Веселина, която е част от ЛРС-Разград. Ветеранът председател, отдал много години на ловното си хоби, Мустафа Мухаремов, е създал добра организация за опазване и увеличаване популацията на дивите животни в района. Затова и преди две години дружинката се нареди сред най – добрите, като бяха отчетени около трийсетина отстреляни диви свине, но пък миналият сезон се оказа много труден, когато ловците завършиха само с три слуки. Това естествено се дължи на пандемията от АЧС, която прогони животните от Лудогорието, въпреки че редовно се поддържаха хранилищата и не се оставяха празни. Сега също продължават големите грижи, като в двете села Веселина и Бели лом има групи, които отговарят за хранилките и редовно ги зареждат, много голяма е и активността на самия председател Мустафа Мухаремов, който постоянно е в горите и прави проверки как се поддържат местообитанията.

веселина лов
Мустафа Мухаремов постоянно контролира ловищата да бъдат заредени с достатъчно царевично зърно

“Бихме отбелязали и този факт, че при откриването на новия ловен сезон групата ловци стигнаха и до първата слука. Гоначът Юсуф Сабриев, който участва с три ловни кучета, ни донесе първата слука, това е 120- килограмово диво прасе, за което му благодарихме и му пожелахме да има още успехи. Това стана в съботния предиобед още на първата гонка”, казва председателят на дружинката Мустафа Мухаремов.

Откраднаха гончето на ловец от Брезово, той отправи призив за помощ

Преди откриването на сезона ловците се събраха на базата си, която се намира на брега на големия язовир „Бели лом”, като обсъдиха важните въпроси по охраната на дивеча и борбата с бракониерството, като се посочиха моменти от организацията на ловните излети, за да преминават те без произшествия, както е било досега.

Георги НИКОВ

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ