ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Антоново – Отлично начало на сезона за дива свиня в „Тузлука“

лов тузлука

Миналия сезон ЛРС-Антоново ре­гистрира рекорд за най-голям отстрел на диви свине от своето създаване – 950 слуки, което бе рекорд за Севе­роизточна България. Новият старт също бе добър, като бяха отстреля­ни 11 диви свине. Това е сравнително хубаво постижение, независимо че ок­томврийските излети се проведоха при необичайни високи температури от над 30 градуса, а и все още гората на Балкана в „Тузлука“ е разлистена, казва председателят на сдружението Румен Рафаилов.

ЛРД -Сеново – Глиганът изпусна спасителния влак

По 3 слуки в първия излет има в ЛРД-Длъжка поляна и Стеврек, две в първа градска в Антоново и по едно живот­но падна в ЛРС-Орач, Тай­мище и Банковец. В първа градска дружинка в Антоново бяха отстреляни два екзем­пляра – единият от 150 кг, а другата е 130 кг, като точни­те стрелци са Антон Антонов и Боян Мирчев. В ловището на с. Орач падналият глиган от куршума на Иво Иванов е бил над 220 кг. Най-големият глиган на старта в „Тузлука“ бе съборен в ловището на ЛРД-Таймище, където 17 от най-запалените ловци от този край са участвали в първия излет. Председате­лят на дружинката Благой Панчев е бил късметлията: „От трийсетина метра бях точен, куршумът отиде меж­ду ухото и окото и глиганът падна мигновено. Такъв глиган в последно време не беше отстрелван, много здрав и охранен, тежеше 247 кг, с хубав трофей. Това ста­на рано сутринта и ни беше достатъчно, приключихме с гонките, за да го обработим, защото времето беше много горещо, а и трябваше да се подготвим за сватбата на наш ловец, на която вечерта трябваше да отидем“, каза ветеранът Благой Панчев.

Главата на едрия глиган е дадена на майстор препара­тор, като в скоро време ще стане хубав трофей, който ще напомня на поколенията за ловното хоби.

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ