НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Антоново – Отлично начало на сезона за дива свиня в „Тузлука“

лов тузлука

Миналия сезон ЛРС-Антоново ре­гистрира рекорд за най-голям отстрел на диви свине от своето създаване – 950 слуки, което бе рекорд за Севе­роизточна България. Новият старт също бе добър, като бяха отстреля­ни 11 диви свине. Това е сравнително хубаво постижение, независимо че ок­томврийските излети се проведоха при необичайни високи температури от над 30 градуса, а и все още гората на Балкана в „Тузлука“ е разлистена, казва председателят на сдружението Румен Рафаилов.

ЛРД -Сеново – Глиганът изпусна спасителния влак

По 3 слуки в първия излет има в ЛРД-Длъжка поляна и Стеврек, две в първа градска в Антоново и по едно живот­но падна в ЛРС-Орач, Тай­мище и Банковец. В първа градска дружинка в Антоново бяха отстреляни два екзем­пляра – единият от 150 кг, а другата е 130 кг, като точни­те стрелци са Антон Антонов и Боян Мирчев. В ловището на с. Орач падналият глиган от куршума на Иво Иванов е бил над 220 кг. Най-големият глиган на старта в „Тузлука“ бе съборен в ловището на ЛРД-Таймище, където 17 от най-запалените ловци от този край са участвали в първия излет. Председате­лят на дружинката Благой Панчев е бил късметлията: „От трийсетина метра бях точен, куршумът отиде меж­ду ухото и окото и глиганът падна мигновено. Такъв глиган в последно време не беше отстрелван, много здрав и охранен, тежеше 247 кг, с хубав трофей. Това ста­на рано сутринта и ни беше достатъчно, приключихме с гонките, за да го обработим, защото времето беше много горещо, а и трябваше да се подготвим за сватбата на наш ловец, на която вечерта трябваше да отидем“, каза ветеранът Благой Панчев.

Главата на едрия глиган е дадена на майстор препара­тор, като в скоро време ще стане хубав трофей, който ще напомня на поколенията за ловното хоби.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ