НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Асеновград – Тържествено бе открито новото стрелбище за нарезно оръжие в комплекс „40 извора” 

откриване стрелбище асеновград

На 6 октомври Асеновградското ловно-рибарско сдружение „Сокол” се поздрави с още една голяма придобивка. На образцовия им ловно-стрелкови комплекс „40 извора” бе завършено и модерно обзаведено стрелбище с два коридора на дистанция 100 и 200 м за нарезно оръжие – дългоцевно и късоцевно.

На него ловците ще тренират различна стрелба – по неподвижни мишени и макети на дивеч в движение, за да усъвършенстват майсторството си за ловните излети. Ще се провеждат състезания на дружествено, национално, балканско и европейско ниво.

откриване стрелбище асеновград

Гости на откриването бяха инж. Васил Василев, председател на Националното ловно-рибарско сдружение, кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев, който е и ловец, и игуменът на Бачковския и Троянския манастир дядо Сионий.

откриване стрелбище асеновград

Поканени бяха още заслужилият майстор на спорта по ловна стрелба Иван Гюлев и майсторът на спорта Иван Райчев, отличили се на много европейски състезания в дисциплините „Трап” и „Скийт”. Тези майстори на ловната стрелба са изградили своите спортни кариери именно на стрелбищния комплекс „40 извора”.

ИАГ провери над 5400 ловци по време на групов лов на дива свиня

Преди откриването на спортното съоръжение в заседателната зала на комплекса  се проведе заседание на УС на сдружението. Инж. Василев подробно информира колегите си за забраната на Европейската комисия за употреба на оловни боеприпаси във влажните зони, както и заплахата за пълна забрана на оловните муниции.

Тържественото освещаване на новото стрелбище извърши отец Хаджиламбрев, а след това поздравления и пожелания за успешно развитие на стрелковите спортове отправиха Васил Василев и Христо Грудев.

откриване стрелбище асеновград

От името на УС на НЛРС-СЛРБ председателят на ЛРС-Асеновград д-р Георги Хаджиламбрев, които е и член на Управителния съвет на Националната организация, получи икона на св. Евстатий за здраве и благополучие на всички асеновградски ловци и риболовци. Икона подари и дядо Сионий.

откриване стрелбище асеновград

След тържествената част се състояха импровизирани стрелби, като няколко ловци провериха точността на нарезното си оръжието, след което благодариха на ръководството на сдружението за модерното оборудване на новото стрелбище.

Костадин Буюклиев

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ