140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

ЛРС-Омуртаг – Градските дружини откриха сметката

лов омуртаг

Председателят на Трета градска дружина в Омуртаг Евтим Евтимов се оказа на точното място в точния момент и отстреля 120-килограмов глиган. Това се случи на втория уикенд от новия сезон. Ловците са организирали гонка в горист терен в землището на с. Панайот Хитово, в близост до язовир „Ястребино”. Глиганът бил единак.

Г-н Евтимов обобщава преживяното в този ден така:

„Бях в ролята на гонач. Разставихме хората на пусии и тръгнахме. Скоро кучетата вдигнаха глигана от един гъсталак. Макар и за миг, но ми се отвори възможност да стрелям. Повалих го с един изстрел от 25-30 метра. Радвам се, че открихме сметката в този  толкова труден и пълен с неизвестности сезон. Все пак при нас следи от диви свине има, още на първия излет можеше да се разпишем, но не се получи, затова сега сме доволни. Дано имаме и други поводи за задоволство.”

лов омуртаг
Евтим Евтимов е майсторът в Трета градска дружина

Все пак голямата новина от омуртагското сдружение е слуката на Първа градска дружина. Ловците са се отчели с трофеен глиган, претеген на кантар и показал тегло от 238 кг. Майстор на точната стрелба е бил Стоян Стоянов, а интересното на този лов е, че са напипали трофея в неголям горист район само на километър източно от гр. Омуртаг. Ловците от с. Висок също са открили сметката с едър глиган.

ЛРС-Антоново – Отлично начало на сезона за дива свиня в „Тузлука“

Ръководителят на сдружението Николай Наумов изказва умерен оптимизъм по отношение на тръгващия сезон:

„Сигурно няма да е така, както е било в предни години, но движение на животни се наблюдава и първите сполучливи излети са налице. Ще трябва да занижим критериите и да сме доволни на всяка слука. Ловът в началото на сезона винаги е бил труден, но най-важното е да има следи от живот в гората.”

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ