ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Пазарджик – И без да е в заповедта, ловът на водоплаващ дивеч бе открит

лов водоплаващ

Независимо че в заповедта на ИАГ за откриването на груповия лов на дива свиня и този на местен дребен дивеч водоплаващият бе пропуснат, по силата на ЗЛОД любителите от ЛРС-Пазарджик на тази толкова динамична и атрактивна страна на нашия спорт,откриха сезона му в първия уикенд на месеца.

лов водоплаващ
Мира, минутки след като е свалила втората зеленоглавка

Те бяха съсредоточени главно край бившата баластиера до с. Звъничево и водните площи и рибарници около нея и на оризищата край с. Пищигово. Именно там още в ранна доба се бяха събрали бившия председател на дружината Темелко Бишуров, синът му Стоян, Лъчезар Спасов, дъщеря му Мира Спасова, кандидат зетя Александър Муховски и др за лов на водоплаващ дивеч.

ЛРС-Пазарджик – Първоначалната екзотиката се превръща в традиция

лов водоплаващ
Лъчезар Спасов с първия трофей за сезона

Точно групата на Лъчезар, Мира и Сашо, която се бе отправила в северната част на чалтика, както тук наричат оризовите клетки, даде тон с изстрелите. Първата патица за сезона реализира Лъчезар, а след него се „записват“ и Мира, и Сашо. Така към 9.30 ч. , когато прелетът вече е намалял, а големите ята от 40-50 птици, преминават високо в небето, равносметката при тях е Лъчо с 3 патици, Сашо с 2 и Мира Спасова също с 2 женски зеленоглавки.

лов водоплаващ
Александър Муховски и Каира с двата великолепни трофея

Що се отнася до резултатите от „Звъничевския гьол”, там Кирил Александров и Стоян Готев са с по два трофея от водоплаващ дивеч, на „Малкия Звъник” Димитър Маринов и синът му Спас са със същото постижение, а на съседните рибарници ръководителя на групата от с. Мокрище към ЛРД „Алеко“ – с. Алеко Константиново Георги Кърджийскии и Георги Запрянов /Кенти/ са с пълни отстрелни норми, Стойчо и Стоян Балабанов са с по 2, а другите колеги са с поне по един трофей на висулките.

Спас СПАСОВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ