ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Попово – 15 отстреляни диви свине за начало

попово лов

С 5 отстреляни диви свине стартира новият сезон за ловците от село Долец към ЛРС-Попово. Началото за тях е ударно и всички, участвали в излета, са доволни от тази слука. Но далеч не навсякъде сезонът е тръгнал така. С две точни попадения са се отчели в с. Звезда. Открили са сметката и в други села – Голямо Ново, Садина, Априлово, Горско Абланово, Люблен.

Зрелищна гонка са провели ловците от село Голямо Ново. За нея разказва председателят на дружината Неджатин Салиев – Пижо. Вдигнали са глиган в обрасло дере в м. „Хисарлъка“ и е последвала гонитба с кучетата, но в крайна сметка точен изстрел от страна на Юсеин Ахмедов е сложил край на екшъна. По всеобща преценка животното е около 130 кг. Групата е приела сполуката на старта с умерен оптимизъм. Има притеснения, че дивечът не е много, а това тревожи местните ловци.

7 диви свине са отстреляни при откриването на сезона в ЛРС-Свиленград

Общо 15 отстреляни животни през първия уикенд от новия сезон не е нищо особено за ЛРС-Попово. При членуващи 41 ловни дружини е очевидно, че за мнозина първите излети са били само за разходка и спазване на традициите.

попово лов

Припомняме, че АЧС нанесе сериозни поражения върху популацията на дива свиня в региона през миналата зима и сега за ловците предстои труден сезон, поне по отношение на традиционния групов лов.

От ръководството на ЛРС-Попово обмислят алтернативи и в тази връзка ще се организира групов лов на хищници – хем да има възможности за ловуване, хем да се прочисти района от намножилите се чакали.

Младен ДОБРЕВ

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ