ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Септември – С 600 патици, 885 фазани, 378 яребици и 94 заека са обогатени ловните полета

септември

Председателят на Управителния съвет ЛРС-Септември Стоян Серев, от името на всички местни ловци, благодари на ръководството на фирма „Сокол БЛРС” и лично на нейния управител Борислав Бечев, за прекрасно отгледаните животни и за възможността в ловностопанския район на сдружението да бъдат разселени различни видове дивеч. „Животните са в много добро състояние и качество, за което специално сме благодарни и на ветиринарния лекар д-р Румен Каров” – каза председателят.

Закупените фазани, патици и зайци вече са разселени ловностопанските райони на различни дружинки, докато яребиците са оставени за пролетта, за да се адаптират във волиерите.

С най-много патици са обновени запасите в ловно-рибарските дружини Ковачево, Септември и Калугерово. Фазаните вече се намира в ловните райони на дружинките Карабунар, Септември, Ковачево и Бошуля.

ЛРС-Антоново – Отлично начало на сезона за дива свиня в „Тузлука“

Най-много зайци – 20, са разселен в ловностопанския район на дружинка Варвара, останалите за разпределени между дружинките Калугерово, Славовица, Карабунар, Горно Вършило, Мененкьово, Габровица.

септември

На въпрос за африканската чума по свинете Стоян Серев отговори, че на територията на ЛРС „Марица 1999” няма регистриран случай. Той обаче обърна внимание на организацията по вземането на пробите за трихинелоза и АЧС, като постави въпроса: „Защо държавата не поеме разходите по изследването трихинелоза и защо ловците трябва за трихинелоза да транспортират пробите до Пловдив, а за АЧС чак до Стара Загора, което също са разходи? Защо, след като ловците си плащат дивеча, сега и изследването да е за тяхна сметка?” – пита опитният, врял и кипял в ловни и организационни дейности Стоян Серев, който две години вече е председател на сдружението в гр. Септември след като 31 години е бил председател на дружинка Карабунар.

„Винаги ще правим така, че ловците да се чувстват добре и мотивирани да излизат на лов, стига да има ред и дисциплина. Да не се допускат бракониерски прояви и нарушения на Закона за лова. Най-важното е да се борави с ловното оръжие правилно, за да ни е сладка слуката” – каза Стоян Серев.

Мариана Мандичева

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ