ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС-Велики Преслав – Край Камчия падна огромен глиган

велики преслав лов

Ловната дружинка в село Янково, която е част от ЛРС във Велики Преслав, тръгна в новия сезон с много добра слука. Още от ранните часове на първата съботна утрин ловците откриха диви свине в тресавището край река Камчия, където след голям екшън  младият ловец Ахмед Ахмедов успешно изпробва за първи път новото си ловно оръжие, което бе закупил само преди дни и късметът бе негов при откриването на сезона. Това обаче не стана така лесно, а с голяма борба, в която три кучета бяха ранени и откарани в шуменска ветеринарна лечебница, защото глиганът беше много охранен и здрав.

Председателят на ловната дружинка Севдалин Краев, видимо доволен, споделя: ” Открихме сезона с хубав екземпляр, което много ни радва. Сутринта всички бяхме навреме, имахме хубав ритуал, след което разляхме на пътя вода, за да е успешен сезонът. Ръководителят на лова днес  Ерджан Хюсеин, който е опитен и познава пусиите на района, направи един сериозен и подробен инструктаж. След падането на глигана, който тежеше около 250 кг, приключихме, защото това беше достатъчно за двайсетината ни ловци, които участваха в ловния излет”.

Ловците казват, че едрото животно,  расло около осем-девет години, е много добро и като трофей. Имало е и други диви свине по време на излета, казват ловците, но трите кучета са били насечени, затова се е наложило да се прекрати лова. Успехът на старта дава надежда за добра слука, тъй като дружинката е с традиции, миналата година са завършили с 48 отстреляни прасета, а в предходната те са били 68.

Георги НИКОВ

 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ