ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

ЛРС–Велико Търново – Дружините не видяха дори следи от диви свине

велико търново лов

Такова нещо не се е случвало досега. Това, че в първия ден на свинския лов дружините от ЛРС-Велико Търново не отстреляха нито едно диво прасе, не е чак толкова тревожно, колкото фактът, че не се видяха нито животни, нито следи от тях. През седмицата заваля по-сериозен дъжд и това даде плаха надежда, че дивечът може да се появи, нали някъде се образуваха локви, а дивите свине ги търсят. Ала тази надежда се оказа напразна – по време на гонките никъде не се чу дори изстрел. Както малко тъжно се пошегуваха някои ловци – поне спестихме патроните. И така – този ден за тях беше въоръжен туризъм, без да се забрави задължителната почерпка.

Хеттрик за  Кирил Василиев от ЛРД-Земен
Димитър Йорданов, председател на ЛРС – Велико Търново и член на дружината в с. Въглевци: „Бях на най-високото, но и оттам не видях никакъв дивеч. Дори дири няма. Затова пък забелязахме следи на вълк.”
Цанко Цанев, председател на дружината в с. Габровци: „Съседите от дряновското сдружение отстреляха диво прасе, но ние нямахме такъв късмет.”
Любен Цанцурски, председател на дружината в гр. Дебелец: „Само убихме времето.”
Ясен Иванов: „Дори дири от диви прасета няма в гората.”
Яни Каркоров, председател на дружината в с. Хотница: „Диви свине не видяхме, но забелязахме няколко сърни. Поне това ни зарадва. Иначе се бяхме подготвили добре за почерпката след ловния излет – опекохме агне.”
Йосиф Чолаков, председател на дружината в Ново село, се пошегува: „Едно прасе цял ден гонихме с дружините от съседните села Балван, Ветринци, Гостилица. Истината е, че дори и следи от диви свине няма.”
Това че при откриването на свинския лов не бяха забелязани следи от диви прасета означава, че такъв дивеч няма. Причината според ловците е в Африканската чума по свинете. Част от животните са засегнати от нея, другите са избягали, усетили заразата. Ала все пак остава надеждата за слука по-нататък.

Милка ДЕНЕВА

Посетете нашата Фейсбук страница 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ