НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Нашенец хвана трофеен шаран в Австрия

шаран австрия

Любопитна новина се появи в някои наши риболовни сайтове. Българинът Красимир Тодорин е хванал огледален шаран с те­гло 25,4 кг в Австрия. Публикувани са и снимки, включително и такава на електронния кантар с показанията за трофея.

Шаранът е уловен с дънна въдица на див баластриерен водо­ем на 33 км от гр. Линц. Няма видими следи от предишни срещи с риболовци, най-вероятно за първи път попада на рибарска кука. Това прави постижението на нашенеца още по-стойностно. Все пак по облагородени частни водоеми с по-малка водна площ та­кива шарани се хващат често и стават медийни звезди, а някои даже са се сдобили и със собствени имена.

Съвременният шарански риболов си има своите верни почита­тели в цяла Европа, но като че ли и там се наблюдава увлечение да се търсят диви риби от свободните водоеми. Такова има и у нас, даже тези шаранджии са се обособили в отделна група в со­циалните мрежи. Мисията е трудна и несигурна, но пък успехът е по-сладък. Нима може да се сравнява 20-килограмов див шаран уловен от язовир „Батак“ и такъв от някоя частна локва с размери на футболно игрище! И дума да не става…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

blank
Scroll to Top