140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

НЛРС-СЛРБ поиска от министър Десислава Танева безплатни проби за трихинелоза

проби трихинелоза

С официално писмо до министъра на МЗХГ Десислава Танева ръководството на Националното ловно-рибарско сдружение предложи, изследванията на проби за трихенелоза, заплащани от българския ловец, в случаите на едновременно предаване на проби за изследване за Африканска чума по свинете и проби за изследване за трихенелоза, към държавните акредитирани лаборатории, да бъдат за сметка на бюджета на Българска агенция по безопасност на храните, както беше през миналия ловен сезон.

Три нови случая на африканска чума по диви свине в Елхово

Също така министър Десислава Танева бе информирана, че по-голямата част от предоставените безвъзмездно на 20 декември 2019 г. 16 800 броя комплекта на ловно-рибарските сдружения за пробовземане за АЧС, към настоящият момент са употребени. Предвид това и отчитайки необходимостта от спазване на всички мерки срещу разпространението на заболяването АЧС в тяхната цялост, ръководството на Националната организация очаква съдействие за настоящия ловен сезон да бъдат осигурени безвъзмездно 40 хил. броя комплекта за пробовземане, както и необходимите материали и консумативи за спазване на мерките за биосигурност.

Становище на НЛРС-СЛРБ относно предлаганите промени в ЗРА

Тези мерки ще създадат необходимите условия да бъде продължена добрата практика, която даде положителни резултати, а именно сътрудничество между ловно-рибарските сдружения, членове на НЛРС-СЛРБ, и институциите с цел постигане на максимален ефект в борбата със заболяването АЧС.

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ И ВЪВ FACEBOOK !

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ