НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Новата дама в лова Радостина Бориславова с първа слука на първия си излет (ВИДЕО)

радостина лов

Откриването на сезона за групов лов на едър дива свиня се оказа специален за Радостина Бориславова от радомирското сдружение. Тя е най-новият член на ЛРД- Радомир I, като решава да стане ловец заради съпруга си, но ловната традиция в семейството и е залегнала дълбоко. Дългогодишен ловец е нейният чичо,  ловци са брат й, братовчед й, свекър й. Сега вече и тя е част от тази семейна ловна общност. Още на първия ловен излет за тази година Радостина успя да отстреля и първата си дива свиня.

„Ситуацията беше доста вълнуваща, даже може да се види, че съм цялата на драскотини – разказва впечатлената ловджийка. – Както си седяхме, чух как идва животното срещу нас и буквално изкочи от храстите върху мен. Стрелях два пъти  и то падна.”

Радостина е гонач, като неотлъчно до нея са трите й кучета – двете гончета Сара и Зико и бигълът Айра. В дебютния ловен излет за Радостина всички останали изненадани, че не гончетата, а бигълът намерил прасето след отстрела.

ЛРС-Кърджали – Двете групи на ЛРД-Боровица с по един отстрел

„Искам да участвам в ловните излети като гонач заради моите кучета, защото виждам, че на тях това им е в кръвта – уточнява тя. – Бигълът го взехме за домашен любимец, но прояви огромен интерес към лова на диви свине и  решихме и нея да я доведем, а тя се справи перфектно.”

Радостина често спори с хората, които бъркат ловците с бракониерите. Обяснява упорито, че има съществена разлика между редовните ловци, които отиват на ловни излети заради удоволствието от общуването с дивата природа, и  хората, които излизат в гората само за да се сдобият с месо.

Успешният първи излет на ЛРД- Радомир I дава дава увереност на ловджийката и нейните верни другари, че ловият сезон ще бъде успешен и ще се радват на добра слука по време на предстоящите ловни излети.

Посетете нашата Фейсбук страница 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ