ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Новата дама в лова Радостина Бориславова с първа слука на първия си излет (ВИДЕО)

радостина лов

Откриването на сезона за групов лов на едър дива свиня се оказа специален за Радостина Бориславова от радомирското сдружение. Тя е най-новият член на ЛРД- Радомир I, като решава да стане ловец заради съпруга си, но ловната традиция в семейството и е залегнала дълбоко. Дългогодишен ловец е нейният чичо,  ловци са брат й, братовчед й, свекър й. Сега вече и тя е част от тази семейна ловна общност. Още на първия ловен излет за тази година Радостина успя да отстреля и първата си дива свиня.

„Ситуацията беше доста вълнуваща, даже може да се види, че съм цялата на драскотини – разказва впечатлената ловджийка. – Както си седяхме, чух как идва животното срещу нас и буквално изкочи от храстите върху мен. Стрелях два пъти  и то падна.”

Радостина е гонач, като неотлъчно до нея са трите й кучета – двете гончета Сара и Зико и бигълът Айра. В дебютния ловен излет за Радостина всички останали изненадани, че не гончетата, а бигълът намерил прасето след отстрела.

ЛРС-Кърджали – Двете групи на ЛРД-Боровица с по един отстрел

„Искам да участвам в ловните излети като гонач заради моите кучета, защото виждам, че на тях това им е в кръвта – уточнява тя. – Бигълът го взехме за домашен любимец, но прояви огромен интерес към лова на диви свине и  решихме и нея да я доведем, а тя се справи перфектно.”

Радостина често спори с хората, които бъркат ловците с бракониерите. Обяснява упорито, че има съществена разлика между редовните ловци, които отиват на ловни излети заради удоволствието от общуването с дивата природа, и  хората, които излизат в гората само за да се сдобият с месо.

Успешният първи излет на ЛРД- Радомир I дава дава увереност на ловджийката и нейните верни другари, че ловият сезон ще бъде успешен и ще се радват на добра слука по време на предстоящите ловни излети.

Посетете нашата Фейсбук страница 

 

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ