НЛРС - "Съюз на ловците и риболовците в България"

Откраднаха гончето на ловец от Брезово, той отправи призив за помощ

откраднаха гончето

В платформата „Изпрати сигнал” на сайта SLRB.BG Димитър Колев, който е член на ЛРС-Брезово, отправи призив за помощ, тъй като на 11 октомври вечерта е откраднато гончето му Родоп.

Нашият екип се свърза с потърпевшия ловец, защото е крайно време това грозно явление – кражбата на елитни ловни кучета, да престане да бъде част от нашата ловна действителност.

„Акцията по кражбата на моя верен помощник е била много добре планирана – категоричен е 46-годишният Димитър Колев, който е потомствен ловец и в момента отглежда още четири ловни кучета. – Наблюдавани сме отдавна и крадците са избрали точния момент, защото същата вечер със семейството ми бяхме на сватба и вкъщи нямаше никой. Родоп е 11-годишно куче, специализирано за работа по време на груповия лов на дива свиня, гончето безпогрешно открива дивите свине и цялата дружина разчита на безспорните му качества по време на гонките.

НЛРС-СЛРБ отхвърля предложените промените в Закона за лова

Ловецът се надява, че с разгласяването на случая ще бъдат сплашени крадците на ловни кучета, но е песимист за откриването на Родоп.

„Кучето е възрастно, едва ли е открадното за продажба, по скоро злосторниците искат да навредят на мен и на дружината. Сигурен съм, че са го упоили, тъй като Родоп не би позволил някой да го отвърже от синжира и да го отведе. По скоро ще го убият, но няма да го върнат” – завършва разказа си за криминалния инцидент Колев.

Ловецът работи като горски стражар в Държавно ловно стопанство „Тракия”, потърсил е съдействието на полицията, надява се видеозаписи да са запечатали моменти от кражбата и престъпниците да бъдат открити.

Ако някой негов колега има информация по случая може да се свърже с Димитър Колев на GSM: 0886740631 или да използва платформата „Подай сигнал” на сайта SLRB.BG.

Посетете нашата Фейсбук страница

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

Scroll to Top
ЛОГО - СЛРБ