ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Събраха над 1000 лева на турнира по риболов на яз. „Мандра”, дариха ги за лечение на Господин Калоянов

турнира мандра

Над 1000 лева бяха събрани от благотворителния турнир по риболов на плувка, който бе организиран на 18 октомври на яз. „Мандра”, Хасковско, от двукратния републикански шампион по риболов на плувка Димитър Димитров от Кърджали. Средствата от турнира бяха дарени за лечението на специалиста по лова към Ловно-рибарското сдружение в Кърджали Господин Калоянов, който страда от хронична бъбречна недостатъчност и се нуждае от бъбречна трансплантация.

В турнира участваха 13 състезатели, най-големите асове по риболов на плувка в страната. Сред тях беше целият отбор на ЛРС-Кърджали, който през тази година стана републикански шампион – Димитър Димитров, Бирджан Мехмед, Абдулла Аптула–Апо и Аднан Дормуш.

турнира мандра

Победител в турнира стана Аднан Дормуш от Кърджали. Втори е Калин Митранов от Стара Загора, а трети Абдулла Аптула-Апо от Кърджали.

Всички участници са дарили по-големи суми от предварително обявената такса за участие – тридесет лева. Някои риболовци, които са от различни краища на страната, са изпратили суми, без да участват в турнира.

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ