140 години организирано ловно движение
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" 140 години организирано ловно движение

Свиленградски ученици в света на дивите птици

ученици свиленград

Екипът на Сдружение „Природен Парк Сакар“, в който влиза и ловната дружинка в село Левка, проведе  в Свиленград обучение за разпознаване на белошипата ветрушка с ученици от клубовете ,,Млад природоизследовател“ и ,,Зелени патрули“ при СУ „Д-р Петър Берон“. Участваха и деца от  НУ ,,Христо Попмарков“в града.

В  двора на градския Исторически музей екипът на сдружението запозна младежите с произхода на белошипата ветрушка, с нейните местообитания,  изкуствени гнездилки, които се поставят с грижа за тези малки соколчета.

Благодарение на триизмерни макети на белошипи ветрушки учениците имаха възможността да научат как да разпознават  този птичи вид в природата. Наученото ще им даде възможност сами да предоставят данни за  птиците извън известната колония в село Левка.

Сдружение ,,Природен Парк Сакар“  работи за обявяване на Сакар планина за природен парк. Обучението в Свиленград бе част от инициатива, подкрепена от популярна търговска верига в партньорство с Фондация „Работилница за граждански инициативи“ и Български дарителски форум.

Златка Михайлова

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ