ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Зрелищен финал за Купата на БФРС на плувка и фидер

турнир плувка и фидер

Страхотен празник на риболовния спорт се получи на Гребната база в Пловдив. Общо 127 състезатели взеха учас­тие в проведения зрелищен турнир за Купата на Българска­та федерация по риболовни спортове. Градът под тепетата отново се показа в добра светлина като столицата на спорт­ния риболов.

Турнирът беше отворен за участие към всички желаещи. Освен доказани имена в състезателния риболов присъства­ха и любители, решили да премерят сили с майсторите. На Гребната база бяха разположени отбори в три дисциплини – плувка, фидер и детско-юношеско състезание на плувка. Ловеше се отборно от по двама души. При плувкаджиите стартираха 33 състава (66 състезатели). Фидеристите се явиха с общо 20 отбора (40 състезатели), а 21 обещаващи таланти мериха сили и умения при подрастващите.

Събраха над 1000 лева на турнира по риболов на яз. „Мандра”, дариха ги за лечение на Господин Калоянов

Нека направим кратък анализ на състезателната част. Тренировката в петък се проведе в много лошо време, с вятър и силен дъжд. За всеобщо успокое­ние, в събота слънцето се показа, вятърът утихна и турнирът премина при отно­сително добри атмосферни условия. Както става вина­ги на Канала, риболовът в двата манша беше напълно различен, що се отнася до състезанието на плувка. В събота например се ловяха кефали от всякакви разме­ри, уклеи, каракуди и по ня­кой шаран бонус. В неделя успехът беше за тези, които заложиха на каракудите и шараните. Това доведе до редица „въртележки” в кла­сирането. При фидеристи­те се хващаха каракуди и шарани, въпросът опираше до това каква тактика да се подбере. Децата и юноши­те тренираха в събота и се състезаваха в неделя. При тях имаше доста късания от едри риби, а качествените такъми си казаха думата.

турнир плувка и фидер

При най-малките участници носители на Купата на БФРС станаха монтанци­те Мартин Иванов и Де­нис Красимиров от СЛРД „Огоста”, следвани от Тодор Митов и Славчо Сариев от „Чемпиън фийд” и Пресиян Йорданов и Самуил Георги­ев от „Корморани 3”.

Драматичните обратипри мъжете плувкаджии в крайна сметка донесоха радост и заслужена побе­да на СКР „Стара Загора” в състав Олег Димитров и Костадин Костадинов. Вто­ро място заеха Борислав Борисов и Михаил Илков от „Митерсон – 2”, а на тре­то място след много силна игра в неделя успяха да се изкачат Димитър Димитров и Бирджан Мехмед от „Team Кърджали“.

турнир плувка и фидер

При фидеристите купата стана притежание на Юри Анатолиев и Дими­тър Кръстев от „Видракс”, следвани от Благой Вълчев и Илия Славов от „Филстар 3” и Иван Ангелов и Драго­мир Петков от „Фишинг Ин­дъстри 2”.

На церемонията по награждаването на по­бедителите присъстваха зам.-кметът на Пловдив Георги Титюков, който огла­вява ресора „Спорт и мла­дежки дейности” в община­та, както и директорът на спортната база – големият бивш футболист и капитан на „Ботев” (Пд) Петър Зех­тински. От името на всички риболовци специална бла­годарност им беше изка­зана от председателя на БФРС Георги Михайлов за това, че оказват помощ и съдействат активно при ор­ганизирането на състезания по спортен риболов на тери­торията на общината.

турнир плувка и фидер

Турнирът за Купата на БФРС по традиция закрива сезона на състезателния риболов у нас. При цялата сложна обстановка около пандемията от Covid-19, в която сме принудени да живеем, Федерацията все пак успя да проведе вътрешен шампионат и за завърши сезона подобаващо. А най- ­добрите отбори вече се готвят и за международно участие догодина. Дано да се получи…

Посетете нашата Фейсбук страница

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ