ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 16 ноември

водоеми

ЯЗОВИР „БЕЛИ ЛОМ“

Мирните риби приключиха с изявите. Във времето на хищниците се чува за приличен улов на костури по язо­вира – на малка жива рибка или на червеи. Спинингити са направили добър улов и на силиконки – с джигов риболов. Излизат костури от средна големина. Хващани са и по- редки дребни бели риби.

ЯЗОВИР „ШИРОКА ПОЛЯНА“

Силни серии с костури от всякаква големина, включи­телно и доста едри. Това е новината от култовия родопски язовир, дошла след посещението на пазарджишки рибо­ловци по дълбоките брегове откъм стените по пътя за Ка­вал тепе. Рибите вече са групирани на пасажи и напипат ли се става интересно с вадене в стил „гол след гол“. Мал­ката рибка се приема безрезервно, без особено значение в какво състояние е. Ако липсват рибки, става и с червеи, но излизат по-дребни бодливци.

ЯЗОВИР „ПАНЧАРЕВО“

Трофейни платики осмислят излета на заклети фиде­ристи, завардили позиции на не дотам подходящите ка­мънаци по стената. През миналата седмица се извадиха единични едри риби, но със замятане навътре, в дълбока вода. Излизат и по-дребни платики, като само тези риби реагират на предложенията на фидеристите. Опитите на плувка завършват с хванати неголеми бабушки, но в меж­динна вода и на по-къса дистанция. Щукарите все още за­лагат въдици на тапа и имат някои успехи.

ЯЗОВИР „СОПОТ“

Тук-там се извади някоя бяла риба тази есен, но кос­турът тотално разочарова. Рибари идват да го потърсят, пробват и с лодки около стената, където се е правил фу­рор в минали години – няма и няма. Само единични брой­ки и то дребни. Никой не може да даде логично обяснение какво стана с него.

ЯЗОВИР „ЯСТРЕБИНО“

Бялата риба изненадващо спря да кълве след някои силни периоди в напредващата есен. При това без драстични про­мени във времето. Последните опити да се примами с жива рибка за стръв на великотърновски риболовци са завършили с провал. Хваща се по някой костур, но само заради тях не си струва да се бие път до критично спадналия язовир.

РЕКА ЯНТРА

Колкото и да е малка и със свито русло Янтра, получава се някакъв риболов по утвърдените места. Първо да ка­жем, че на над бента на Долна Оряховица хванаха доста шарани през тази есен и слуката донеотдавна спохожда­ше най-упоритите. Сега се чува за улов на кефали и бели мрени при с. Първомайци, а на Бряговица все още излизат каракуди. По старите корита (при Драганово, Куцина, Кру­шето) се хващат щуки, но този риболов е труден и неси­гурен.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ