ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Актуална риболовна информация от родните водоеми към 23 ноември

актуално водоеми

ЧЕРНОМОРИЕТО

Рибарите по Южното Черноморие имаха доста силни дни тази есен (писахме за пълни мрежи с паламуд при Царево и Ахтопол), докато на север от Варна си останаха само с големите надежди. Паламудите бяха твърде рядка слука, а лефер така и не дойде. Сега занимавка става със сафрид и попчета, но това е малка утеха. Даже и заргани­те са на принципа „ден ги има, два ги няма“. Корабите ва­дят основно сафрид, чернокоп и барбуна, по-рядко калкан.

ЯЗОВИР „ТОПОЛНИЦА“

Драстично спаднал е този язовир, което не е нещо нео­бичайно по това време от годината. В сгушилата се малко вода под с. Мухово при стената, измежду обширните скал­ни зъбери, пазарджиклии са направили приличен риболов на костури. Масовите са от средна големина, но е имало и доста едри. Ловили са на силиконки, с джиг монтаж. Опи­тите на плувка са останали изцяло безуспешни.

ЯЗОВИР „ИВАЙЛОВГРАД“

Па родопската перла все още става интензивен риболов, но на други хищници. Там наблягат на белите риби, като влизат с лодка и работят с джигови примамки. Най-често на силиконите налитат риби по 1-1,5 кг. По отношение на сомовете тази година не беше от най-благодатните. Те сякаш все оставаха на заден план в разчетите на люби­телите на хищници. Рибарско присъствие по бреговете на язовира вече почти няма.

ЯЗОВИР „ДОМЛЯН“

И този язовир е драстично спаднал. Карловски риболо­вци скачаха срещу тоталното му източване, но май няма на кого да се оплачат, след като водата му е предназна­чена основно за поливни нужди. Все още идват рибари, излъгва се по някой неголям костур и това е. От мирните риби може приятно да изненада бабушка, но няма как да се очаква интензивен риболов по това време.

РЕКА ДУНАВ

Голямата новина от тази есен по Дунав е повсемест­ната активност на белите мрени. Най-силните им изяви бяха през октомври, но макар и със затихващо темпо, през ноември също се хващаха на заложени въдици на дъно или фидер. Приоритетно излизат риби по 2-3 кг, което си е голяма тръпка. Морунаш също се лови, но пасажите вече са групирани в определени райони. Нивото се задържа по- високо от обичайното за сезона.

РЕКА ВИТ

Маловодна и избистрена реката все пак дава някаква риба в околностите на Плевен. По вировете между селата Търнене и Ясен хващат кефали от средна големина. За­мятат на плувка, но рибите са плашливи и трудно се трупа актив.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ