ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Финландия – Голям групер изяде съквартирантите си

голям групер

Пандемията от Covid-19 се отрази много зле на популяр­ния групер Мико, обитател на аквариума във финландска­та столица Хелзинки. Заради взетите противоепидемични мерки е спрян достъпа на посетители. Това очевидно не се харесало на голямата риба и тя започнала да се държи агресивно като за кратко време изяла всички свои съкварти­ранти, включително и отровната лъвска риба, с която най- често общувала, съобщава „Дейли Стар“.

Наскоро служителите на аквариума спретнаха скромно празненство по случай 16-тия рожден ден на Мико. Имало и специално поздравление към доста застрашително нарас­налия агресор, но и това не го умилостивило особено. Сега от персонала не смеят до пуснат други риби, за да не прово­кират агресивността му.

Съдбата на групера е много интересна. Той попаднал в аквариума след дарение на ентусиасти, отглеждали го дотогава в дома си. Но израснал значително и вече не се побирал в домашния аквариум, та хората били принудени да се разделят с него. По-късно претърпял и хирургическа интервенция, след като изял пластмасовата четка, с която чистели жилището му.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ