ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Хасковският ловец е прострелян, след като дружината му е навлязла в чужд район

ловец

46-годишен ловец е пострадал по време на лов около 16.30 часа на 1 ноември в землището на село Петелово. Землището на село Петелово, община Черноочене,  се намира на територията на Ловно-рибарското сдружение в Кърджали. В него ловува дружина Пчеларово.

Мъжът е бил ранен в гърба, а по случая като съпричастен за срок от 24 часа в РУ–Кърджали е бил задържан 69-годишен негов колега. Образувано е досъдебно производство за нанесена средна телесна повреда поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. Сектор „Криминална полиция” и разследващ полицай в РУ-Кърджали продължават работата по случая, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Кърджали.

Във връзка с неприятния инцидент потърсихме за коментар председателя на ЛРС-Кърджали Васил Дончев. Ето какво каза той.

„Какво се случи – хасковски ловци бракониерстват на наша територия и белята стана. В случая важи българската поговорка „Лакомо дупе кръв сере”. Добре, че човекът е оцелял,  животът е по-важен.

Нашето сдружение няма нищо общо със случая. Ловци от дружина Николово, която е към ЛРС-Хасково са навлезли в землището на Петелово. Това е чисто бракониерски лов. От няколко години имаме проблеми с тях. Най-често се оправдават, че са загубили  кучетата и ги търсят. След случая два пъти говорих с председателя на Ловно-рибарското сдружение в Хасково. Ще изпратим и официално писмо с искане дружина от с. Николово да бъде наказана и повече да не ловува в наше ловище. Имам уверението и от държавни горски служители, че ловците от ЛРД-Николово, участвали в бракониерския лов,  ще бъдат санкционирани по Закона за лова и опазване на дивеча.”

Валери КОВАЧЕВ

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ