ЛОГО - СЛРБ
НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България"

Индия – Covid-19 удари най-силно рибарския бранш

индия

Индия е сред най-силно засегнатите страни от световната пан­демия. Коронавирусът удари най-гъсто населените крайбрежни области и това пряко се отрази на риболова. Цели рибарски райо­ни бяха заразени, а в други въведоха карантина и строги противо­епидемични мерки.

Пристанищата едва смогват да поберат рибарските кораби, мно­го от които вече месеци наред бездействат. Не стига, че липсва достатъчно работна ръка, ами и властите въведоха лимит – не повече от 50% от общия брой хора да могат да работят в бранша – пряко в риболова и в рибопреработвателната промишленост. При дребномащабния риболов също има рестрикции и дори хората с обикновени рибарски лодки са принудени да спазват изисквания­та, понеже наказанията за различни прегрешения по отношение на противоепидемичните мерки са жестоки.

От Асоциацията на собствениците на риболовни кораби в Индия се оп­итват да помогнат, като преговарят с властите за допускане на повече кораби на вода. В същото време се търсят алтернативни дейности в посока на ремонт на корабите по време на принудител­ния престой.

РЕКЛАМА

Facebook
Twitter
LinkedIn

Сходни публикации

Реклама

ЛОГО - СЛРБ